Siyah Nokta Bantları Hakkında

Tüm siyah nokta mağdurlarına kocaman bir selam. Ben de sizin gibi yıllarımı aylarımı ev maskeleri, siyah nokta bantları, 2 günde bir sıkıp sıkıp kızartmalarla geçirdim. Orta okul yıllarımdan beri bu durumun mağduriyetini yaşıyorum çünkü biz de iri v bol gözenekli bir cilt genetik. Karma cilt falan da derken hem cildi kurutmamak hem bu yağlanmış bölgelerin üstesinden gelmek oldukça can sıkıcı oluyor.

Öncelikle gerçekten pürüzsüz v siyah noktasız o görüntü düzenli cilt bakımı yaptırmakla oluyor bunu bilelim. Ya da gerçekten cildiniz siyah noktaya eğilimli olmayacak -ki bunlarda yanılmıyorsam genellikle kuru ciltler.

Evet evde kendimizde düzenli bir şekilde yüzümüze kremler peelingler scrublar maskeler uyguluyoruz siyah noktalarımızı sıkıyoruz ama malesef yeterli olmuyor çünkü yaşadığımız şartlar çok zor. Oksijenimiz yetersiz, karbondioksit oranı yüksek, bırak elindeki telefonundaki kiri egzoz dumanları sanayi derken hava bile o kadar kirli ki insanın kendini koruması çok zor. Kirlendiğimiz kadar temizliğe maruz kalmaya çalışsak yıpranız :)) Ev de düzenli bir bakımla kontrol altında tutabiliyoruz tabii. Bunun yazısı da kısa zamanda gelecek.

Neyse lagalugayı bir köşe bırakarak siyah noktanın tarihçesini de atlayarak siyah nokta bantlarına geçelim.

Öncelikle bu bantlardan en iyi sonucu bildiğiniz gibi duştan sonra, yani genişlemiş gözeneklere uygulayarak alabiliyoruz. Anlayacağınız gibi o da cildinize yapışıp gözenekleri biraz daha açarak yapıştığını alıyor. GÖZENEKLERİ AÇIYOR. (buraya dönücem 1). Yapıştıkları siyah noktalardan çok kıllarımız, yani 1 siyah nokta alıyorsa 100 adet ayva tüylerinizi alıyor. KILLARINIZI ALDINIZ (buraya dönücem 2) Bu temizlik sonunda bütün siyah noktaların eğer şanslıysanız 3 'te 1 'i gitti, kişiyi tatmin etmese de insana "eh daha iyi görünüyor en azından sıkıp kızartmamdan iyi" dedirtiyor. V 2-3 gün sonra eski haline dönüyor.

Şimdi yukarıdaki paragrafta kaba taslak olarak bu siyah nokta bantlarının sonucunu yazdım. Gelelim numaralandırdığım başlık aralarına.

Önce 2 den başlicam.

2 - Kıllarınızı aldınız :( Evet siyah noktalardan kurulalım derken tüyler gitti. Aslında fena da durmadı ilk etapta. Zaten o temiz görüntüyü belki de asıl onların gitmesi sağladı. Ama sonra ne oldu kökler aktifleşti, köklerin gözenekleri daha da açıldı, daha iyi beslendi daha güçlü e rengi daha koyu kıllar gelmeye başladı. V artık bir problemimiz daha oldu. Ben bu durumu ilk duyduğumda tamam limon suyu kullanırım dedim (çünkü ben ağdadan sonra kökleri güçsüzleştirmek için  kullanırım v öneririm!) Ama limon asit. V gözenek açar. Yani zaten açılmış gözenekleri daha da açacak. Onun üstüne sıkılaştırıcı ya da gül suyu sürsem de limon kadar güçlü değil maalesef.

1 - Gözenek açıyor dedik. Evet gözeneklerinizin açılmasına sebep oluyor ama tabii ki cilt elastik bir yapıda gözenek hemen öyle kalmıyor tekrar eski halini alıyor ama hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor. Yani siz bunu her yaptığınızda paketin ağzını bir daha açıyorsunuz. Elastik yapıda olsa bu zamanla tahribatlara sebep olup her seferinde bir önceki halinden daha geniş gözeneklere sahip oluyorsunuz maalesef. Üstüne gül suyu sürebilirsiniz bu uygulamadan sonra çok faydalı olur gözenekler için ama neden zarar verip bir de onarmaya çalışalım.

Ama diyorsanız ki, benim çok hormon problemim yok burnumdaki kılları aldığımda köklerdeki aktiflik onları siyahlaştırmaz v gözeneklerim için de gül suyu sürerim. Peelingler maskeler scrublar fırçalar benim çok vaktim yok, dışarda cilt bakımıda yaptıramam artık katlanıcaz gözenek meselesine, artık yaşlanınca düşünürüz gerisini. Siz bilirsiniz der bildiklerimi paylaştığım için içimde bir sızı olmadan buyurun yapın derim gözlerinizden öperim.

Mutlu kalın da der giderim <3

Siyah noktalı bol gözenekli nemsiz karma cilt tipi için bakım rutini yazım 


Yorumlar

Popüler Yayınlar